Vores 5 unikke, små perler med autentisk atmosfære

Er du mere til lokale, autentiske rejsemål? 
Du ved, de rejsemål hvor atmosfæren er en helt anden end de store, populære rejsemål, og hvor man kommer i snak med hotelejeren, der er vokset op på hotellet, fordi hans oldefar, bedstefar og far havde det før ham. Eller hvor tjeneren på den lokale restaurant er vokset op i området og kender det som sin egen baglomme, og derfor med begejstring fortæller om de steder, som du ikke kan læse om på nettet eller i guidebogen. 

Dét er vores små, unikke perler – og vi guider dig til 5 af dem her:

1. Sivota

Sivota i Grækenland er et fantastisk rejsemål med utrolig mange muligheder og en skøn lokal atmosfære. Her finder du et roligt og afslappende helle med kirker, hyggelige gader og omgivet af masser af smuk natur med pinjeskove, cypresser og oliventræer. Desuden er området omkring Sivota speciel kendt for de mange små, idylliske strande og den smukke natur.
Vil du udforske mere af området, så ligger Sivota kun 10 km fra Korfu, samt mellem den store havneby Igoumenitsa mod nord og byen Parga længere mod syd. Verdens dybeste kløft, Vikos Gorge, og  Meteora-klosteret, der er bygget på toppen af høje fritstående sandstensklipper, er bestemt også et besøg værd fra Sivota.

 

2. Brac

Brač er den tredje største ø i den kroatiske skærgård, og her kan du virkelig slappe af og nyde den smukke natur og de dejlige strande. På Brač er der mange forskellige byer med en skøn autentisk og lokal atmosfære:

  • Havnebyen Supetar: Ligger på øens nordlige side, og her finder du sol, strand og byliv. Og så er der ikke langt til storbyen Split, som ligger en kort bådtur derfra. Om sommeren finder mange koncerter og udstillinger sted i Supetar og mange barer og restauranter åbner.
  • Rolige Milna: Her får du en rolig og afslappende ferie. Den lille havneby ligger på vestkysten i en beskyttet  bugt med krystalklart vand, og der er flere pinjekantede rullestenstrande samt mange badebugte.
  • Hyggelige Bol: På Bračs sydside ligger hyggelige Bol med masser af kulturelle seværdigheder, smuk natur og gode muligheder for sol og strand. Her ligger også den berømte strand, Zlatni Rat, som anses for at være en af de bedste ved Adriaterhavet.

 

3. Sozopol

Et af de mest charmerende steder i Bulgarien finder du her! Byen har bevaret sin historiske arv, som synes på bygninger og mærkes i atmosfæren. Den gamle bydel i Sozopol er helt fantastisk. Langs de snoede stræder sidder kvinderne med sit håndarbejde, mens de snakker om de seneste hændelser. Du kan ofte støde på håndlavede sjaler, eller krukker med hjemmelavet marmelade. I Sozopol findes også flere skønne markedspladser og små butikker, som sælger ægte håndværk og antikviteter til gode priser.

Hvis du søger sol og strand, er her flere dejlige strande at vælge imellem bl.a. stranden i Harmanite er bred og har fint sand, hvilket gør den til den mest populære.

 

4. Montenegro

Montenegros natur er storslået med frodige bjerge, der hæver sig over den smukke kyst med turkisblåt vand. Sommeren er varm og de lune aftener byder på dejlig afslapning på en hyggelig restaurant med frisk fisk og lækre, lokale specialiteter. I Montenegro er prisniveauet stadig lavt, og den gæstfrie lokalbefolkning byder dig velkommen, hvor end du er. Langs den del af Montenegros kyst, som kaldes Den Budvanske Riviera, ligger strandene på rad og række. Nogle er blot få meter lange, hvor man kan kun komme til med båd, og andre er flere kilometer lange. Langs hele kysten troner de mægtige klipper i baggrunden over det krystalklare turkise hav.

 

5. Saranda

Den albanske kystby, der ligger overfor Korfu, har krystalklart vand, fantastiske strande og masser af gode restauranter og caféer. Saranda har en smuk kystlinje, et myldrende folkeliv og masser af historie – et perfekt udgangspunkt for dig, som ønsker at udvide dine horisonter til sommer. Her er også en smal, lys grusstrand samt en strandpromenaden midt i Saranda by, og alle Apollos hoteller i Saranda ligger centralt ved stranden. Et fantastisk rejsemål for dig, der foretrækker lokale oplevelser og autentisk atmosfære på din ferie.

 

Læs mere om vores små perler her.