Middelhavets paradis Mallorca: 5 eksempler på seværdigheder

Turister fra hele verden rejser år efter år til Mallorca, der af mange kaldes Middelhavets paradis.
På denne skønne ø venter der kilometerlange sandstrande, smaragdfarvede badebugter, skøn mad og et livligt natteliv. Uden for byerne findes et smukt og betagende landskab. Børnefamilierne foretrækker Alcudia på Mallorca med den lange brede sandstrand, mens dem der ønsker mere gang i den tager til Palmabugten. Mallorca har noget for enhver smag!

Vi anbefaler, at du lejer bil og udforsker øen og de mange seværdigheder, der er at finde – vi har listet 5 af dem her:

1: Smukke udsigter fra Formentor

Formentorhalvøen ligger som et dramatisk punktum for enden af bjergene Serra de Tramuntana. Vejen hertil går gennem hårnålesving, omgivet af smukke landskaber og udsigter efter hvert sving. Halvøen er beklædt med fyrreskov, oregano, kaktusser og palmer – og allerlængst ude ligger et fyr med et skinnende sølvtag. På klare dage kan man se helt over til naboøen Menorca herfra.

2. Kunstnerbyen Deia

Den smukke, lille bjergby Deia, var i gamle dage et yndet tilholdssted for kunstnere. Når du befinder dig i byen og betragter de flotte olivenlunde og den betagende udsigt, så er det let at forstå hvorfor. Mange anser også de små, jordfarvede huse i byen som øens smukkeste. Lej en bil, smør en madpakke og gå igennem de snoede små gader i den charmerende by blandt de smukke huse. Stemningen er rolig og hyggelig, og byen kan sammenlignes med et idyllisk maleri.

Ps. Måske render du ind i Michael Douglas, der rygtes at have et hus her.

3. Dragegrotterne

Mallorcas mest kendte seværdighed må uden tvivl være disse fantastiske drypstenshuler, der kendes som “dragegrotterne“. Her mødes du af en magisk stemning blandt flere tusind år gamle stenformationer. En af verdens største underjordiske søer, Martelsøen, er 177 meter lang og over 12 meter dyb på visse steder, og findes i disse grotter.

Længst inde i grotterne kan du slå dig ned i amfiteateret, hvor der bydes på et lysshow til klassisk musik. Musikken spilles af et kammerorkester, som stille sejler frem på en båd. Efter forestillingen har du også mulighed for at sejle med gondol på søen. Udenfor grotterne er der en smuk have og et lille akvarium.

 

4. Klassiske Valldemossa

Mallorcas højest beliggende by er Valldemossa. Den mest berømte bygning i byen er kartusianklosteret, hvor komponisten Chopin og forfatterinden Aurore Dudevant (kendt under pseudonymet George Sand) tilbragte en formentlig hed vinter i 1800-tallet. Her kan du besøge et museum samt en smuk have. I den anden ende af byen finder du den gamle barrokkirke, Sant Bartomeu, der er viet til at være byens skytsengel. Du kan også shoppe oliventræshåndværk eller romanen “A Winter in Mallorca” af George Sand.

 

5. Hyggelige Palma

Nyd den hyggelige atmosfære i Mallorcas smukke hovedstad! Palma er en spansk storby, som byder på mange interessante seværdigheder. Brug tid på at se den smukke havnepromenade Paseo Maritimo, hvor du kan gå og drømme dig væk, mens du kigger på de store luksus yachts. Vil du shoppe er der også mange forskellige muligheder i Palma, uanset om du ønsker luksus- eller discountprodukter.

Vi kan også anbefale, at du besøger den storslåede katedral La Seu, som er Palmas smukkeste og mest imponerende bygningsværk. Den blev påbegyndt allerede i 1230 ovenpå en eksisterende arabisk moské. Bygningen skulle være et bevis på den magt og rigdom, de kristne erobere besad. Derfor er facaden en ren perlerække af imponerende udsmykning – blandt andet i form af et kæmpemæssigt rosetformet vindue, der hører til blandt verdens største.

 

Se mere og book din rejse til Mallorca.