Thailand: hvor er dit ferieparadis?

1

Thailand byder på nogle af verdens lækreste øer og strande.
Hvilken skal være dit næste ferieparadis?

Phuket
Phuket er et af de mest kendte og populære rejsemål i det sydlige Thailand. Her er der noget for de fleste – både et pulserende byliv samt fred og ro. Til trods for at Phuket er en relativ lille ø, så findes der utrolig mange smukke strande. Under havoverfladen venter en farverig verden for dem, der vil snorkle eller dykke. Der er masser af hoteller, restauranter og butikker, men det er stadig nemt at finde en uberørt og privat strand.

Koh Lanta
På Koh Lanta er tempoet sat helt ned, og øen er en storfavorit blandt især børnefamilier. Byen, Saladan, er en autentisk, thailandsk fiskerlandsby, og langs vejen og strandene ligger små lokale restauranter og barer. Du rejser til Koh Lanta for at oplade batterierne – og selvfølgelig for at få en lækker brun farve!

2

Khao Lak
Khao Lak er en fantastisk nationalpark, som ligger på fastlandet, nord for Phuket og bare lidt over en times kørsel fra lufthavnen. Her tilbringer du skønne, afslappende dage ved stranden og spiser godt på de lokale restauranter. Hvis du vil være aktiv, kan du begive dig ud i junglen, eller tage på dykker-/snorkeltur, som helt klart vil give dig minder for livet!

Hvis du er vild med den mystiske og smukke verden under havoverfladen, så skal du tage til Similan- eller Surinøerne, som ligger et par timers bådtur vestpå. Øerne betragtes som et af verdens 10 bedste dykkersteder, og her vil du opleve urørt natur, kridhvide strande og krystalklart vand med fisk i alle regnbuens farver.

Krabi
Provinsen Krabi på fastlandet har alt, hvad man ønsker sig af en Thailands-ferie. Her nyder du eventyrlige strande, smuk natur og aktiviteter som bjergbestigning, snorkling og bådudflugter i den spektakulære skærgård, Phra Nang Bay.

Krabi-området er et perfekt udgangspunkt til at udforske det smukke Thailand, og al hvad landet byder på. Ved skærgården udenfor Ao Nang skyder de høje, grønne klipper op fra havet, og de mægtige grotter og hyggelige laguner giver en oplevelse for livet.

3

Koh Kho Khao
Koh Kho Khao er en fredelig ø med flotte strande, lækker natur, farverigt fugleliv og fantastiske solnedgange. Her, langt fra hverdagen, lever du i dit eget paradis og tager dagen, som den kommer. På Koh Kho Khao er der nemlig en fantastisk stilhed: øen er nærmest uberørt af turismen. Her er ingen store veje eller overbefolkede strande. Her rejser du til, hvis du vil koble helt af – nærmere paradis kommer du ikke!

Hua Hin
Hua Hin er et af de ældste og mest fornemme feriesteder i Thailand – siden 1920-tallet har overklassen og de kongelige kastet glans over denne perle. Til trods for at være et af de mere livlige turiststeder, er Hua Hin mere traditionelt thailandsk end mange af de andre badeøer og har et stort udbud af aktiviteter.

4

Koh Samui
Koh Samui omkranses af kilometerlange strande, og her råder en helt speciel atmosfære af stille strandliv og afkobling. Er du ude efter natteliv og fornøjelser, så har Chaweng et stort udbud. I de smukke bugter langs kysten ligger hotellerne og bungalows, hyggeligt mellem de mange svajende palmer. Her er der heller ikke nogen store busser, bare små, ombyggende lastbiler, som kaldes ”song taos”, der fragter turister og lokalbefolkning hvorhen de ønsker – mod rimelige penge.

Vil du også til Thailand?
Se vores rejser til Thailand.