Smukke strande og spændende oplevelser på Cypern – det skal du se

Cypern er en skøn solskinsø i Middelhavet, der har ca. 300 solskinsdage om året. Så elsker du sol og varme, er du kommet til det rette sted!
Udover skønt vejr, så byder Cypern på fantastiske strande, spændende historie og seværdigheder – et helt igennem attraktivt rejsemål, og vi giver dig her nogle bud på, hvad du skal se:

De bløde sandstrande

Uanset hvor du bor på Cypern, så kan du regne med lækre sandstrande og klart, turkisblåt vand. På Middelhavets tredjestørste ø er de fleste strande med helt hvidt, finkornet sand, og der er faktisk hele 56 strande, som har fået EU’s blå flag for sit rene vand og miljøvenlighed – ikke dårligt! Det klare vand er også helt perfekt, hvis du er vild med at snorkle, og du kan se mange spændende og farverige fisk i den klare underverden.

Famagusta

Famagusta er en by, der ligger på den østlige side af Cypern i den tyrkiske del, som blev invaderet af tyrkiske tropper i 1974. Byen var dengang det østlige Middelhavs mest populære feriested, men siden invaderingen står den nu som en spøgelsesby, og det er noget helt særligt at gå rundt blandt de store hoteller, der står fuldstændigt tomme.

 

Troodos-bjergene

Kører du blot ca. 45 minutter ind i landet, så vil du opleve et skift i naturen, og omkring Troodos-bjergene er der frodigt og fyldt med forfriskende, grønne pinjeskove og endeløse vinmarker. Temperaturen er generelt lidt lavere, jo højere du kommer op, og det er skønt med et afbræk fyldt med smuk natur og frisk, koldere luft. Blandt bjergene er der også smukke vandfald, som gemmer sig i det smukke terræn. Apollo tilbyder en udflugt med jeep i bjergene, se mere her.

Nicosia

Oplev Nicosia, verdens eneste todelte hovedstad!
Her oplever du både den græsk-cypriotiske side og den tyrkisk-cypriotiske side – et must see! Gå igennem de små snoede gader, og se Ærkebiskoppens Palads og St. Johannes-katedralen, der er kendt for smukke kalkmalerier. Du kan også tage til den gamle bydel, Laiki Yitonia, hvor Leventis bymuseum ligger. Her passerer du et check-point og dermed befinder du dig på den tyrkisk-cypriotiske side.

 

Maden

Cypern har et spændende kulturmix, der reflekteres i maden. Den geografiske beliggenhed gør, at solskinsøen er blevet påvirket af impulser fra Europa, Mellemøsten og Afrika. Måltiderne udgør oftes en masse småretter, meze, som består af alt fra pitabrød og hummus til sardiner, blæksprutte, grillet halloumi og moussaka. At Cyperns hovedstad, Nicosia, er delt op i en tyrkisk-cypriotisk og græsk-cypriotisk del bidrager også til kulturmixet.

 

Find din rejse til Cypern.